torsdag 27 mars 2008

Hur knyter du din slips egentligen?

Slipsen är ett tortyrredskap för självplågare som funnits i hundra år. Det en slips egentligen gör, är att strypa av lufttillförseln mot hjärnan (vilket säkert många, med chefer i slips kan intyga) Men om nu seden kräver att du ska bära den så är frågan given. Hur knyter du din slips egentligen? Det finns tre vanliga knutar. Den enklaste ska jag inte ens försöka visa här för den blir bara sned och ful samtidigt som det inte är mycket svårare att göra en ordentlig knut. Vilket alla dessa bilder på människor i min bekantskapskrets dessvärre visar. En annan relevant fråga är om seden verkligen krävde slips då bilderna togs?


Så vi börjar med den vanliga slipsknuten som de flesta använder. Den kallas ibland för halv Windsor och är enkel att lära sig. Den är dessutom ganska lätt att justera så den får ett någorlunda snyggt utseende. Bilden här nedan som visar hur du knyter den är från det håll du själv ser slipsen när du har den runt halsen.

Det här alla ni som gnäller på mina leveranser, är lysande exempel på mentorskap och leverans i briljant kombination...
...se och lär!

3 kommentarer:

"Bakom Kappan" sa...

Lysande!
som sagt, jag var tvungen att utse en syndabock...

...och föga överraskande är det Jeppe som misslyckats mest kapitalt med sin slipsknut!

Anonym sa...

Dubbel windsor misslyckas aldrig. Ni kör gubbknutar jävla oldies! Sen att man inte har den åtdragen är bara för att man inte behöver det i vissa sammanhang då det är snyggare med en löst knuten slips.

Simpa - Lite bättre, lite vassare sa...

Då är det med andra ord Jeppe som står för nästa runda ute?